Laatste nieuws

 • 9-4-2023
  Bijna helft zorgoverstappers wisselt vanwege premie

  Bijna de helft van de mensen (46 procent) die voor 2023 zijn geswitcht van zorgverzekeraar, heeft dat gedaan omdat ze ontevreden waren over de premiehoogte bij hun ouder verzekeraar. Dat zijn er aanzienlijk meer dan in de jaren ervoor.

 • 9-4-2023
  Verduurzaming eigen woning vooral met spaargeld

  Bijna twee op de vijf mensen die een huypotheek hebben afgesloten, reserveerden bij het afsluiten van de nieuwe hypotheek een bedrag voor verduurzaming. Van de hypotheekbezitters gaf ongeveer 40 procent aan de eigen woning in het afgelopen jaar (verder) te hebben verduurzaamd.

 • 7-4-2023
  Verzekeraars verhalen nu zelf schade voor motor- en camperrijder

  Motorrijders en camperrijders moesten bij schade voorheen nog zelf achter het verhalen van die schade bij de tegenpartije aan. Vanaf nu regelen verzekeraars dat onderling, zoals ze dat ook bij auto's en scooters doen.

 • 6-4-2023
  Verkoop nieuwbouwhuizen gehalveerd

  In het laatste kwartaal van vorig jaar zijn 5.300 nieuwbouwhuizen en bouwkavels verkocht. Dat is 50,6 procent minder dan in dezelfde periode het jaar ervoor, aldus het CBS. Het is de grootste daling sinds het CBS in 2015 deze cijfers begon bij te houden.

 • 6-4-2023
  Kosten isoleren oude huizen zijn niet altijd terug te verdienen

  Voor een deel van de Nederlandse huishoudens is het niet voordelig om de oude woning te isoleren. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) en onderzoeksbureau TNO.

 • 4-4-2023
  Veel bedenkingen bij verplichte aov

  Er is weinig enthousiaisme voor de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) die het kabinet wil invoeren voor zelfstandigen. Er wordt ook openlijk aan getwijfeld of de invoering een succes zal worden.

 • 3-4-2023
  Woningmarkt begint weer stabieler te worden

  Huizenzoekers zijn nog steeds negatief gestemd over hun kansen op de woningmarkt, maar het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2023 gestabiliseerd.

 • 3-4-2023
  Recordstijging van cao-lonen

  In de cao's die het afgelopen kwartaal zijn afgesloten, is een gemiddelde loonsverhoging van 5 procent afgesproken. Dat is volgens het CBS de grootste loonstijging in veertig jaar.

 • 28-3-2023
  Consumentenvertrouwen stijgt maar blijft laag

  Het consumentenvertrouwen ging in maart iets omhoog. Daarmee was het de vijfde maand op rij van een licht stijgend consumentenvertrouwen. Dat vertrouwen staat ondanks de gestag verbeterende stemming nog steeds flink onder nul.

 • 27-3-2023
  Ruim 10 procent wil besparen door opzeggen verzekeringen .

  Met stijgende prijzen voor boodschappen, benzine en energie, vinden steeds meer Nederlanders het belangrijk om te zoeken naar manieren om te besparen op de uitgaven. Zo'n 11 procent van de Nederlanders overweegt om een verzekering op te zeggen vanwege de inflatie.

Direct verzekeren    

Alpolis
Huis te Hoornkade 52
2282 JZ Rijswijk
Tel. 070-3954183
Fax 070-3907806
info@alpolis.nl

seh

Delta Lloyd Bancaire Lijfrente
Delta Lloyd Bancaire Lijfrente


Webdesign door Let's build IT