Pensioenen

In veel arbeidsvoorwaarden is een pensioen opgenomen. Dit houdt in dat u later kunt genieten van een goed pensioen. Echter is het toch belangrijk om uw pensioen goed in de gaten te houden. Want er verandert voortdurend van alles en dat kan van invloed zijn op uw pensioen.

Uiteraard wilt u na uw pensioen hetzelfde leven als voor uw pensioen. Dat betekent dat er voldoende inkomen moet zijn. Een pensioen, als aanvulling op de AOW, is daarvoor de meest voor de hand liggende oplossing. Maar door diverse oorzaken kan het pensioen lager uitvallen dan vooraf verwacht.

Eén van de redenen is bijvoorbeeld de overstap naar een andere werkgever met een ander salaris en/of een andere pensioenregeling. Dit kan een zogenaamd pensioengat opleveren. Maar ook zonder een pensioengat kan het pensioen lager uitvallen. Steeds meer werkgevers stappen over van eindloon- naar een middelloonsysteem. Dit betekent dat niet het laatstverdiende loon de basis is voor het pensioen maar een gemiddelde van het loon dat u gedurende uw gehele loopbaan heeft verdiend.

Uw pensioen is een zaak van continue aandacht. Van sommige veranderingen, zoals het veranderen van baan, bent u op de hoogte. Van andere veranderingen bent u wellicht minder goed op de hoogte. Maak daarom eens een afspraak met ons om te kijken hoe u er voor staat met uw pensioen. Indien gewenst kunnen wij ook de nodige aanpassingen voor u verrichten.

Direct verzekeren    

Alpolis
Huis te Hoornkade 52
2282 JZ Rijswijk
Tel. 070-3954183
Fax 070-3907806
info@alpolis.nl

seh

Delta Lloyd Bancaire Lijfrente
Delta Lloyd Bancaire Lijfrente


Webdesign door Let's build IT