18-1-2024

Kwart stelt noodzakelijk onderhoud woning uit

Een ruime meerderheid (85 procent) van de Nederlandse huiseigenaren en huurders vindt het onderhoud van het huis belangrijk. Ook houdt men rekening met de onderhoudskosten op lange termijn. Toch stelt een kwart noodzakelijk onderhoud aan de woning uit, soms wel langer dan twee jaar, Dat blijkt uit het Woonbericht van ING.

Uit het bericht blijkt dat de helft van de ondervraagden maandelijks zelf geld opzij zet voor onderhoud, of dit doet via de VVE. Iets minder dan de helft maakt een meerjarenplan voor de kosten en de uitvoering van onderhoud. Bij aankoop van een huis houden de meesten rekening met onderhoudskosten als onderdeel van de maandlasten. Toch geeft een kwart aan hier tijdens het aankoopproces onvoldoende rekening mee te hebben gehouden.
Hoewel men onderhoud aan de woning belangrijk en noodzakelijk vindt, stelt ruim 40 procent dat zij eigenlijk meer zouden moeten doen. Een kwart stelt noodzakelijk onderhoud zelfs uit, met als voornaamste reden hier geen geld voor te hebben. Ook tijdgebrek en het tekort aan vakmensen noemt men als reden voor het uitstel. Bij de mensen die noodzakelijk onderhoud uitstellen, bedraagt het uitstel meestal maximaal 2 jaar. Ruim een kwart stelt het onderhoud zelfs langer uit. Een ruime meerderheid van de respondenten is het er mee eens dat uitstel van onderhoud de waarde van hun woning in negatieve zin beïnvloedt.

 

  • Verspreid dit artikel:
  •  
  •  
Direct verzekeren    

Alpolis
Huis te Hoornkade 52
2282 JZ Rijswijk
Tel. 070-3954183
Fax 070-3907806
info@alpolis.nl

seh

Delta Lloyd Bancaire Lijfrente
Delta Lloyd Bancaire Lijfrente


Webdesign door Let's build IT