2-11-2023

VvE valt vaak tegen voor appartementkopers

Veel appartementseigenaren hadden bij de aankoop van hun woning een onjuist beeld van de Vereniging van Eigenaars (VvE). Dit blijkt uit een onderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH) onder 547 appartementseigenaren. Wat vooral tegenvaqlt zijn het moeizame bestuur, het slechte beheer en de frequentie van onderlinge conflicten. Minder dan de helft (46 procent) was en blijft positief over de VvE.

Bij de aankoop van een appartement wordt de eigenaar onderdeel van een VvE. De VvE is onder andere verantwoordelijk voor het onderhoud en de verduurzaming van het gebouw, de financiën en de jaarlijkse algemene vergadering. 70 procent van de deelnemers aan het onderzoek van VEH geeft aan dat de VvE deze taken uitbesteedt aan een beheerders- of administratiekantoor. 
De meeste VvE’s hebben grote moeite om voldoende bestuurders te vinden. De meerderheid van de appartementseigenaren heeft geen rol in het bestuur en slechts elf procent staat hiervoor open. Bijvoorbeeld conflicten tussen bewoners zijn een reden om  zich niet als bestuurder te melden. 

 

  • Verspreid dit artikel:
  •  
  •  
Direct verzekeren    

Alpolis
Huis te Hoornkade 52
2282 JZ Rijswijk
Tel. 070-3954183
Fax 070-3907806
info@alpolis.nl

seh

Delta Lloyd Bancaire Lijfrente
Delta Lloyd Bancaire Lijfrente


Webdesign door Let's build IT