16-10-2023

Meer bedrijven stoppen of gaan failliet

Het afgelopen kwartaal hebben zo'n 29.000 bedrijven besloten te stoppen met hun activiteiten. Dat is 7 procent meer dan een jaar eerder. Verder blijkt uit cijfers van de KvK dat het aantal faillissementen bijna is verdubbeld.

In het derde kwartaal gingen 832 bedrijven failliet. In het derde kwartaal van 2022 gingen 441 bedrijven failliet. Al vijf kwartalen op rij neemt het aantal faillissementen toe. Verder blijkt dat het aantal starters is gedaald, het aantal nam af met 3 procent vergeleken met het derde kwartaal van vorig jaar. 
Het grote aantal bedrijven dat uit eigen beweging of door een faillissement stopt, is volgens de KvK mede te wijten aan de coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald. Vanwege de coronapandemie hoefden bedrijven tijdelijk geen belasting te betalen. Die belastingen moeten ze nu alsnog afdragen en dat kan tot problemen leiden. 
Afgelopen kwartaal zijn er 64.000 bedrijven opgestart. Dat zijn er  minder dan een jaar eerder, maar nog altijd ruim het dubbele van het aantal gestopte ondernemingen. Daardoor neemt de totale bedrijvigheid in ons land verder toe. Inmiddels zijn er voor het eerst meer dan 2,5 miljoen bedrijven in Nederland. Vooral in de IT, detailhandel, media en persoonlijke verzorging zijn er veel starters.

 

  • Verspreid dit artikel:
  •  
  •  
Direct verzekeren    

Alpolis
Huis te Hoornkade 52
2282 JZ Rijswijk
Tel. 070-3954183
Fax 070-3907806
info@alpolis.nl

seh

Delta Lloyd Bancaire Lijfrente
Delta Lloyd Bancaire Lijfrente


Webdesign door Let's build IT