17-7-2023

Helft Nederlandse woningeigenaren stelt onderhoud uit

Woningeigenaren weten vaak precies welk onderhoud hun woning nodig heeft en toch stelt de helft van hen deze klussen uit. Dat meldt Vereniging Eigen Huis (VEH) na onderzoek van Centraal Beheer.

Een keer een onderhoudsbeurt overslaan kan meestal geen kwaad. Maar wanneer belangrijke werkzaamheden aan de woning worden uitgesteld, kunnen er grote problemen ontstaan, stelt VEH. Houtrot in de kozijnen is volgens het onderzoek de meest voorkomende schade veroorzaakt door slecht onderhoud. Op de voet gevolgd door schimmel in huis, daklekkage en problemen aan de CV of warmtepomp.
De respondenten in het onderzoek geven aan dat de hoge kosten de reden zijn van uitstel van woningonderhoud. Ook zeggen huiseigenaren dat ze zelf niet handig genoeg zijn om te klussen aan huis. Schade aan de woning die voorkomen had kunnen worden, wordt bijna nooit gedekt door de verzekeraar. Het loont daarom om op tijd klein onderhoud te (laten) plegen zoals de schoonmaak van dakgoten en de vervanging van het kitwerk in de badkamer. 

 

  • Verspreid dit artikel:
  •  
  •  
Direct verzekeren    

Alpolis
Huis te Hoornkade 52
2282 JZ Rijswijk
Tel. 070-3954183
Fax 070-3907806
info@alpolis.nl

seh

Delta Lloyd Bancaire Lijfrente
Delta Lloyd Bancaire Lijfrente


Webdesign door Let's build IT