25-5-2023

Subsidieaanvraag verduurzaming voor velen te ingewikkeld

Het aanvragen van subsidie voor de verduurzaming van een woning is voor veel huizenbezitters veel te ingewikkeld. Dat blijkt uit de meldingen van het subsidiemeldpunt van Vereniging Eigen Huis. Een op de drie huiseigenaren haakt af tijdens de aanvraag.

Het aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en tijdrovend. Eind maart opende Vereniging Eigen Huis (VEH) het meldpunt subsidie. Binnen een maand kwamen er bijna 700 meldingen binnen. Het aanvraagproces moet worden vereenvoudigd, vindt VEH. De ISDE is een belangrijke landelijke subsidie die huiseigenaren helpt bij het bekostigen van verduurzamingsmaatregelen, zoals isolatie en een (hybride) warmtepomp.  
Er zijn verschillende klachten. De webpagina om de subsidie aan te vragen met het juiste formulier is slecht vindbaar. Daarnaast zijn de voorwaarden vooraf onduidelijk. Huiseigenaren komen er vaak achteraf pas achter dat zij foto’s van de oorspronkelijke situatie en de uitvoering van de maatregelen moeten maken. Sommige huiseigenaren die de gehele aanvraag doorliepen ontvingen minder subsidie dan zij hadden verwacht. 

 

  • Verspreid dit artikel:
  •  
  •  
Direct verzekeren    

Alpolis
Huis te Hoornkade 52
2282 JZ Rijswijk
Tel. 070-3954183
Fax 070-3907806
info@alpolis.nl

seh

Delta Lloyd Bancaire Lijfrente
Delta Lloyd Bancaire Lijfrente


Webdesign door Let's build IT