16-5-2023

Ondernemersvertrouwen stijgt licht

Het ondernemersvertrouwen nam in het tweede kwartaal 2023 toe tot 7,5. De stemmingsindicator is daarmee voor het tweede kwartaal op rij positief. In de meeste bedrijfstakken is het ondernemersvertrouwen positief.

Met deze toename herstelt het ondernemersvertrouwen zich verder, nadat het in het vierde kwartaal 2022 licht negatief was. In 2022 schommelde het ondernemersvertrouwen tussen 16,8 in het tweede kwartaal en -0,9 in het vierde kwartaal.
Het ondernemersvrouwen is het sterkst gestegen in de horeca. Horecaondernemers zijn dit kwartaal zeer positief gestemd over de gerealiseerde en verwachte omzet, terwijl zij in het voorgaande kwartaal nog negatief waren over de verwachte omzet. Ook zijn horecaondernemers minder negatief over de ontwikkeling van het economisch klimaat dan begin dit jaar.
Het ondernemersvertrouwen is het hoogst in de bouwnijverheid. Ondernemers in deze bedrijfstak zijn veel positiever gestemd over de ontwikkeling van de productie dan een kwartaal eerder. Hun oordeel over de totale orderpositie en de verwachte personeelssterkte is licht gedaald, maar blijft positief. In de autohandel en -reparatie is het ondernemersvertrouwen het sterkst gedaald.

 

  • Verspreid dit artikel:
  •  
  •  
Direct verzekeren    

Alpolis
Huis te Hoornkade 52
2282 JZ Rijswijk
Tel. 070-3954183
Fax 070-3907806
info@alpolis.nl

seh

Delta Lloyd Bancaire Lijfrente
Delta Lloyd Bancaire Lijfrente


Webdesign door Let's build IT