5-5-2023

Beleggers stoppen om geld te gebruiken

Een kwart van de mensen die in de afgelopen 5 jaar zijn gestopt met beleggen geeft aan dat ze het geld nodig hadden. Ruim 4 op de 10 van die gestopte beleggers belegden korter dan 5 jaar. Dat blijkt uit de ‘Consumentenmonitor Beleggers’ van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Uit gegevens van de AFM blijkt dat twee derde van de beleggers voornamelijk zelfstandig belegt, ‘execution only’. Als reden hiervoor noemen ze het vaakst dat ze zelf hun beleggingen willen beheren. Ruim 4 op de 10 zelfstandig beleggers geven aan het leuk of een uitdaging te vinden om het zelf te doen. Een andere belangrijke reden die wordt aangegeven is dat de kosten lager zijn. 
Ruim 4 op de 10 mensen die in de afgelopen 5 jaar stopten met beleggen, belegden korter dan 5 jaar. Als reden werd het vaakst genoemd dat men het geld nodig had en dat beleggen veel stress gaf. Uit het onderzoek blijkt ook dat ruim de helft van de zelfstandige beleggers wekelijks of vaker naar de waarde van hun beleggingen kijkt. Zelfstandig beleggers kijken vaker naar de waarde van hun beleggingen dan beleggers die beleggen via vermogensbeheer.

 

  • Verspreid dit artikel:
  •  
  •  
Direct verzekeren    

Alpolis
Huis te Hoornkade 52
2282 JZ Rijswijk
Tel. 070-3954183
Fax 070-3907806
info@alpolis.nl

seh

Delta Lloyd Bancaire Lijfrente
Delta Lloyd Bancaire Lijfrente


Webdesign door Let's build IT