6-4-2023

Kosten isoleren oude huizen zijn niet altijd terug te verdienen

Voor een deel van de Nederlandse huishoudens is het niet voordelig om de oude woning te isoleren. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) en onderzoeksbureau TNO.

Volgens het onderzoek gaat het gasverbruik bij huishoudens gemiddeld met een kwart omlaag nadat de woning goed is geïsoleerd. Dat is een behoorlijke besparing voor de bewoner van de woning. Toch houdt 'maar' zes op de tien huishoudens maandelijks meer geld over na de isolatie dan daarvoor.
Het isoleren van een huis kan dus geld opleveren, maar eerst moet er een investering worden gedaan. Het kost gemiddeld 19.000 euro om een oude woning (dat is een woning die voor 1992 is gebouwd) goed te isoleren. Bij veel huizenbezitters dalen de kosten van de energierekening wel, maar krijgen ze de kosten van het isoleren van de vloer, het dak, de gevel, het glas en de deuren er niet uit. Mensen die alleen wonen en huizenbezitters met lage inkomens kunnen er daarom zelfs financieel op achteruitgaan als zij investeren in de isolatie van hun huis, aldus het CPB.

 

  • Verspreid dit artikel:
  •  
  •  
Direct verzekeren    

Alpolis
Huis te Hoornkade 52
2282 JZ Rijswijk
Tel. 070-3954183
Fax 070-3907806
info@alpolis.nl

seh

Delta Lloyd Bancaire Lijfrente
Delta Lloyd Bancaire Lijfrente


Webdesign door Let's build IT