11-2-2022

Veel huizenbezitters hebben geen geld voor verduurzaming

Ongeveer een vijfde van de woningeigenaren kan het verduurzamen van zijn huis niet betalen. Ze hebben niet genoeg spaargeld en kunnen het geld ook niet lenen. Dat meldt De Nederlandsche Bank (DNB).

Daarnaast hebben veel huizenbezitters die het wel kunnen betalen weinig interesse om hun huis milieuvriendelijker te maken. Het kabinet heeft in het verleden afspraken gemaakt dat anderhalf miljoen woningen in 2030 moeten zijn verduurzaamd. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om betere isolatie of het aanschaffen van een warmtepomp.
DNB onderzocht van 4,3 miljoen huishoudens met een koopwoning of zij het bedrag dat hiervoor nodig is, zouden kunnen betalen. Een op de vijf eigenaren zou hier mogelijk moeite mee hebben. Weliswaar zijn er steunmaatregelen, bijvoorbeeld subsidies, maar die lossen dat probleem maar voor een deel op. Vooral jonge huishoudens zijn niet in staat om hun woning te verduurzamen. Van degenen die het wel kunnen betalen, zegt 30 procent niet van plan te zijn zijn huis 'groener' te maken. Slechts 20 procent zegt meer dan 12.500 euro te willen investeren in het duurzamer maken van de woning. Dat bedrag is lang niet altijd afdoende.

 

  • Verspreid dit artikel:
  •  
  •  
Direct verzekeren    

Alpolis
Huis te Hoornkade 52
2282 JZ Rijswijk
Tel. 070-3954183
Fax 070-3907806
info@alpolis.nl

seh

Delta Lloyd Bancaire Lijfrente
Delta Lloyd Bancaire Lijfrente


Webdesign door Let's build IT