7-1-2022

Hypotheekrente stijgt nog niet erg snel

In tegenstelling tot wat economen hadden verwacht, blijft de hypotheekrente voorlopig nog extreem laag. Later in het jaar zou daar verandering in kunnen komen, maar het is afhankelijk van de inflatie en de impact van het coronavirus op de economie, aldus NU.nl, dat een aantal experts raadpleegde.

De hypotheekrente is een belangrijk gegeven voor de koopwoningmarkt, voor iedereen die een verbouwing met financiering van plan is of voor oversluiters. Hoe lager de rente, des te meer huizenkopers kunnen lenen en des te sneller de huizenprijzen stijgen, al was dat effect de laatste vier jaar relatief klein. De gemiddelde rente die werd afgesloten daalde van 2,41 procent in 2017 naar 1,75 procent in 2021. Bij een hypotheek met NHG en een rentevasttijd van 10 jaar, is de rente bij veel aanbieders zelfs onder de 1 procent.
Amanda Bulthuis van Rente.nl ziet grote economische onzekerheid als gevolg van de omikronvariant en verwacht dat de hypotheekrentes later in 2022 stijgen, maar wel met 'maximaal met enkele tienden tot een half procentpunt'. Een reden dat de rente wat oploopt, is volgens veel economen de hoge inflatie. Geld wordt minder waard en een hogere rente kan dat proces afremmen. 

 

  • Verspreid dit artikel:
  •  
  •  
Direct verzekeren    

Alpolis
Huis te Hoornkade 52
2282 JZ Rijswijk
Tel. 070-3954183
Fax 070-3907806
info@alpolis.nl

seh

Delta Lloyd Bancaire Lijfrente
Delta Lloyd Bancaire Lijfrente


Webdesign door Let's build IT