12-11-2021

Nederlandse banken niet happig op spaargeld

Steeds meer banken nemen geen nieuwe klanten meer aan die alleen willen sparen of ze stellen een betaalrekening verplicht. De site Geld.nl constateert dat wie zijn spaargeld bij een Nederlandse bank wil stallen, steeds minder keuze heeft en met steeds meer beperkingen te maken krijgt.

“Centraal Beheer accepteert sinds een paar maanden geen nieuwe spaarklanten meer en per 5 oktober stopte ook LeasePlan Bank met het accepteren van nieuwe klanten. Dit doen de banken omdat ze te veel spaargeld ontvingen. Spaargeld kost de banken op dit moment namelijk geld. Banken moeten een groot deel van het spaargeld bij de ECB stallen en die rekent daarvoor een negatieve rente aan banken. Hierdoor is het voor de banken dus niet interessant om heel veel spaargeld te hebben", aldus een woordvoerder van Geld.nl in InFinance. 
De Volksbank-labels SNS Bank, ASN Bank en RegioBank laten spaarklanten alleen nog maar toe als die ook een betaalrekening of ander financieel product bij de bank hebben of afsluiten. Bij ABN Amro, ING, Knab en Rabobank was een betaalrekening altijd al verplicht om er te kunnen sparen.

 

  • Verspreid dit artikel:
  •  
  •  
Direct verzekeren    

Alpolis
Huis te Hoornkade 52
2282 JZ Rijswijk
Tel. 070-3954183
Fax 070-3907806
info@alpolis.nl

seh

Delta Lloyd Bancaire Lijfrente
Delta Lloyd Bancaire Lijfrente


Webdesign door Let's build IT