8-10-2021

Personeelstekort blijft oplopen

Een kwart van de bedrijven heeft te kampen met personeelstekort en de verwachting is dat dit in de laatste maanden van het jaar alleen maarerger wordt. De economische groei wordt geremd door het tekort.

Bij het uitbreken van de coronacrisis ruim anderhalf jaar geleden liep dewerkloosheid hard op. In het tweede kwartaal van dit jaar is de werkloosheid gedaald naar het op een na laagste punt in tien jaar. Er zijn nu meer vacatures dan werkzoekenden, en dat is nooit eerder gebeurd. Onder meer technische bedrijven, de horeca en de kinderopvang zitten te springen om personeel.
De Nederlandse economie herstelt nu volop van de coronacrisis, maar daarbij zit het personeelstekort in de weg. Bij een recente meting van het UWV zei een op de vier bedrijven last te hebben van een gebrek aan medewerkers. Volgens de uitkeringsinstantie kunnen de problemen groter worden als dat aantal verder oploopt. "Werkgevers komen op een punt dat ze de openingstijden van hun restaurant of winkel moeten aanpassen. Of moeten besluiten sommige producten niet meer te maken."

 

  • Verspreid dit artikel:
  •  
  •  
Direct verzekeren    

Alpolis
Huis te Hoornkade 52
2282 JZ Rijswijk
Tel. 070-3954183
Fax 070-3907806
info@alpolis.nl

seh

Delta Lloyd Bancaire Lijfrente
Delta Lloyd Bancaire Lijfrente


Webdesign door Let's build IT