17-9-2021

Volgend jaar nauwelijks meer koopkracht

Nederlanders gaan er volgend jaar niet of nauwelijks op voor- of achteruit. Dat blijkt uit de prinsjesdagstukken die uiteraard inmiddels gelekt zijn. De grootste verschillen zijn er bij de alleenverdieners, die er volgens de berekeningen gemiddeld 0,2 procent op achteruitgaan.

Sommige andere groepen gaan er volgens RTL Nieuws iets op vooruit, bijvoorbeeld gezinnen zonder kinderen, alleenstaanden, werkenden en uitkeringsgerechtigden. Zij gaan er gemiddeld 0,1 procent op vooruit. Tweeverdieners, gepensioneerden en gezinnen met kinderen hebben volgend jaar gemiddeld precies evenveel te besteden als dit jaar.
In de prinsjesdagstukken waar RTL Nieuws de hand op wist te leggen, staat ook wat de economische groei dit jaar zal zijn: 3,9 procent. Volgend jaar komt daar een plus bij van 3,5 procent. Dat heeft het CPB becijferd. De cao-lonen gaan dit jaar gemiddeld 2 procent omhoog. Volgend jaar komt daar een plus bij van 2,2 procent. De werkloosheid komt dit jaar naar verwachting uit op ongeveer 3,4 procent. Volgend jaar is dat een fractie hoger, met 3,5 procent.

 

  • Verspreid dit artikel:
  •  
  •  
Direct verzekeren    

Alpolis
Huis te Hoornkade 52
2282 JZ Rijswijk
Tel. 070-3954183
Fax 070-3907806
info@alpolis.nl

seh

Delta Lloyd Bancaire Lijfrente
Delta Lloyd Bancaire Lijfrente


Webdesign door Let's build IT