Laatste nieuws
-
8-11-2019Brussel ziet geen opleving van economie
De economische groei in de eurozone blijft de komende twee jaar naar verwachting laag. Dat voorziet de Europese Commissie. Voor 2021 wordt een economische groei van 1,2 procent verwacht.
-
8-11-2019Hypotheekmarkt beleeft een opleving
De hypotheekmarkt kende het beste derde kwartaal sinds 2007. De omzet in hypotheken groeide met ruim 15 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Het zijn doorstarters, oversluiters, maar opvallend genoeg ook starters die voor de opleving zorgden.
-
8-11-2019Slapend dienstverband is niet toegestaan
Werkgevers mogen langdurig zieken niet langer in een zogeheten slapend dienstverband houden als ze geen dure transitievergoeding willen betalen. Dat oordeelt de Hoge Raad.
-
7-11-2019Helft ondernemers overschat AOV-premie
Bijna de helft van de ondernemers zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) denkt dat de premie voor zo'n verzekering hoger is dan die in werkelijkheid is. Maar door die overschatting zien veel ondernemers af van een AOV.
-
6-11-2019Banken helpen klanten bij schuldhulpverlening
De vier grootste Nederlandse banken gaan klanten die in de schulden dreigen te raken, vroegtijdig doorverwijzen naar instanties die hen kunnen helpen. Zo hopen de banken schulden bij klanten te voorkomen.
-
6-11-2019Risico op inbraak in wintermaanden veel groter
Het risico op woninginbraak is in de wintermaanden gemiddeld driekwart hoger dan in de andere maanden. Dat blijkt uit cijfers van de Interpolis InbraakBarometer.
-
6-11-2019Consumentenprijzen 2,7 procent hoger
Consumentengoederen en -diensten waren in oktober 2,7 procent duurder dan een jaar eerder, meldt het CBS. In september betaalde de consument 2,6 procent meer dan vorig jaar.
-
5-11-2019Leners switchen nauwelijks van aanbieder
Mensen met een lening vergelijken niet vaak de verschillende geldverstrekkers. Terwijl mensen het tegenwoordig vanzelfsprekend vinden om voortdurend aanbieders van energie, telefonie en zorgverzekeringen, gebeurt nog nauwelijks bij kredietovereenkomsten.
-
5-11-2019Inkomen partner bij eigen overlijden wordt te hoog ingeschat
Veel mensen overschatten het bedrag dat de partner bij hun eigen overlijden ontvangt. Zo denken vier op de tien dat het geld dat de partner ontvangt als ze voor de pensioenleeftijd overlijden, zo'n 70 procent van het laatstverdiende salaris bedraagt
-
1-11-2019Campagne wijst nabestaanden op financiële gevolgen na overlijden
Budgetinstituut Nibud, de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en de Pensioenfederatie hebben de online tool geldwijzernabestaanden gelanceerd. Hiermee kunnen consumenten inzicht krijgen in financiƫle regelingen na overlijden.